Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1658 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26586
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16019)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10567)

Pridaj videoCafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš - Video

 Zdieľať

Pridané: 30.04.2024 Pridal: Romoto
Čitatelia: 1298 [Vaše videá - Prestavba] Dĺžka: 08:53

Projekt prezentovaný na tomto videu posúva faktor kreativity na najvyššiu možnú úroveň. Na prvý pohľad môže vyzerať ako Yamaha z konca 80. a začiatku 90. rokov. Ale v skutočnosti je to prestavba, ktorá používa motor z roku 1984 Yamaha XS400.

Najzaujímavejšia vec, nie je to práca od profesionálneho staviteľa. Tento pôsobivý projekt postavil Roman Juriš zo Slovenska. Vytvoril tiež nový systém odpruženia proti ponoru, označený ako „Progressive Upside Down Fork“ (PUSDF). Systém, ktorý je v procese patentovania, a stojí za to pozrieť si toto video.

My special thanks to Pedro Torres, for his great help with my English.

Music by: bensound.com
License code: SPOTZENXMRI6W9UQ

Staviteľ Romoto: roman.juris@mabia.sk

Photography and video by: 511 Pictures
511pictures.sk
facebook.com/511pictures
instagram.com/511pictures

#Motorcycle #Motorcycles #Yamaha #custommotorcycle #YamahaXS400 #YamahaXS650 #YamahaXS1100 #bikemodified #YamahaCafeRacer #CafeRacer #CafeRacers #YamahaRoadster #Roadster #CustomYamaha #ModifiedYamaha #NewMotorcycle #Racertv #Vintage #bikemodified #Vintagemotorcycle #neoclassic #Neoclassicmotorcycle #MotorcycleTop10 #AntiDiveSuspension #NewSuspensionSystem #MotorcycleSystem @RACER_TV

Ďalšie videá od tohto autora:

Súvisiace články:

Diskusia:

Zobrazujem diskusiu k videu: Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 
02.05.2024 11:56

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Musím povedať že vyzerá výborne, chválim hlavne vytvarované plasty ako celkovo ladia zo strojom a aj výfuk... Fakt top práca...

predné odpruženie je zaujímavé, neviem či a ako to funguje ale klobúk dole.


02.05.2024 13:27

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

egres2
 Bahniak 

Ikona

[dobre] [dobre] [dobre]


02.05.2024 13:55

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

barlac
 Jogurťák 

takto dodrbat motorku, co sa len tak nevidi je na poriadne za ucho. :-@


02.05.2024 14:09

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

Stromak
 Turista 

Ikona

obdivuhodna praca, hlavne uroven majstrovstva v umere k podmienkam v akych to cele vzniklo. parada [dobre] [dobre]


02.05.2024 14:32

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

Toman
 Skútrista 

Ikona

Krasna praca. [dobre]


02.05.2024 16:15

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Nepoznám technologické možnosti Rmota, ale vyzerá to tak, že dokázal upliesť z hovna bič [dobre] , ktorý je premyslený, krásny a okrem prednej kyvky asi aj dotiahnutý do finišu. Vau, chcel by som to takto vedieť aspoň na 10%.
Zaujímavá je aj tá predná tlačná vidlica, hned mi pripomenula Štadióna. Bude to si ešte boj to doladiť - kinematika, tlmenie , pruženie, brzdenie.
Inak bud som nepochopil princíp, alebo vo videu ešte nebolo všetko namontované? Vo videu napr. 3:43 vidím tiahlicu nad oskou kolesa z vnútornej strany pravého teleskopu, namýšľam si, že je to záchyt reakcie brzdy, no na ľavej strane nie je nič, žeby tá tiahlica bola na niečo iné?


02.05.2024 19:36

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

Romoto
Darca Krvi  Kávičkár 

Na videu je "verzia 2.0" , na fotkách "1.0" . Je to skutočne záchyt reakcie brzdy (na oboch stranách je zrkadlovo rovnaký) kde som zmenil prevedenie oproti prvotnej verzii. Až prax postupne odhaľuje nedostatky ktoré treba dolaďovať.
Moje domáce technické vybavenie pozostáva z miestnosti 4,5x4 metre, ponk, zverák, ručná vŕtačka a korbobrúska a na stena zavesená malá brúska.
Sústruženie, frézovanie, zváranie a lakovanie - všetko kamartáti externe. Týmto im ďakujem za trpezlivosť ktorú so mnou mali.


02.05.2024 19:44

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

momul
 Edvenčr 

Ikona

Romoto - neskutočné, som hrdý na to že tu máme takéto zlaté ručičky a hlavne na to že sa poznáme (síce už to bolo velmi dávno ked sme sa stretávali na pionierkach)
Tryskac - nebud zbytočne skromný, ty si tiez niekde tam kde i Romoto podla toho čo som mal možnosť vidieť...


02.05.2024 22:08

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

kebo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

[dobre] [dobre] [dobre]


06.05.2024 21:21

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

pitaz
 Kávičkár 

Ikona

ta motorka je nadherna, paradna praca


07.05.2024 7:41

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

...dizajn sportovo elegantny a neprepisknuty [dobre]
...to ako si vymyslel celý ten systém prednej brzdy a vidly [dobre]

ale oprav ma ak sa mýlim, týmto úkonom si vlastne z tej motorky spravil showbike lebo s takouto modifikaciou to cez STK asi nikdy neprejde (co tebe ako stavitelovi mozno aj nevadi)

custom bikes sledujem uz dlhsie a stale si myslim ze upravy by mali ist len do tej miery aby motorka mohla legalne jazdit v cestnej premavke. Inak sa z nej stane lapač prachu niekde vo vyklade motoshopu alebo v motokrcme.

Dôvod úpravy: p.s. zaujimalo by ma aky vplyv ma taketo uchytenie predneho strmena v situacii kedy brzdis a zaroven prejdes nerovnostou... z toho co vidim mam pocit ze to pri prejazde nerovnosti musi zmenit ucinok brzdenia

Upravené 1 krát. Naposledy upravil raptor (07.05.2024 7:42)


07.05.2024 21:04

Cafe Racer - Yamaha XS 400 by Roman Juriš

Romoto
Darca Krvi  Kávičkár 

Prednú vidlicu som nechcel predstaviť na „bežnej“ motorke, ale na niečom neokukanom, čo by možno tak isto zaujalo. Od začiatku som to robil s vedomím, že to bude motorka bez STK, iba tzv. výstavný kus.

Ak by sme išli do detailov, tak legálne sa dá na motocykli na Slovensku urobiť minimum úprav, ale to asi všetci vieme. To napr. Nemecko je iný level. Škoda ďalších slov.

Yamaha má za sebou minimum jazdných skúšok z jednoduchého dôvodu - nemám vhodné pružiny do vidlice. Tento problém riešim asi rok. Nie je problém pružiny vyrobiť, ale vypočítať. Bežná pružina má 8 až 12 N/mm, racingové končia na 17N/mm (z Hyperpro z Holandska mi ich dodali). Najtvrdšie možné aké som zohnal boli z ľadovej plochej dráhy (35N/mm) a boli stále slabé. Vidlica išla stále takmer na doraz dolu pri minimálnom zaťažení. Rátajú mi ich neúspešne už na druhej slovenskej vysokej škole. Skúšal som aj všademožne v Čechách, ale neúspešne. Zo zúfalstva som dal vyrobiť 58N/mm, ale tie sú už príliš tvrdé a pruženie je doslova zamknuté. Ale aspoň sa dá na motorke akože previezť.

Zostáva mi iba verzia pokus omyl, teda dať vyrobiť pružiny napr. 48N/mm a namontovať ich. A podľa toho, či budú tvrdé alebo mäkké, dať vyrobiť pružiny silnejšie alebo slabšie a znova vyskúšať. A potom znova ... Ale na toto potrebujem nabrať novú energiu a silu a rozbiť už aj manželkine prasiatko.


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

Motozem

Súvisiace videá:

Tričko Motoride.sk

Tričko a šiltovka pre všetkých priaznivcov servera MotoRide...
Zasielanie tovaru obnovené!

Tričko

Šiltovka motoride.sk.
Šiltovka

Vtip

Pridal:
Pridze Jean Claude Van Damme do Prešova nakrucac film a po calim dňu je lačni jak taki pes.Ta idze hladni do večerki sebe daco pod zub kupic. Predavačka na ňeho kukne a hvari mu: „Ta co vam dam?“

Ďalšie vtipy »