ISSN 1336-6491 | Online: 1832 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26670
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16064)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10606)

Kvalita olejov (Motul) - Diskusné fórum - Moto poradňa

Máte problém s Vaším strojom ? Skúste sa opýtať. Ostatní motorkári Vám možno budú vedieť poradiť.

Značky: Skúsenosti, Problém, Motor, Karburátor, Elektrika, Podvozok, Kolesá, Pneu, Brzdy, Olej, Administratíva.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuKvalita olejov (Motul) - Diskusné fórum - Moto poradňa

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Značky: Skúsenosti, Olej.

| 1 2 | Nasledujúce

29.12.2014 10:09

Re: Kvalita olejov (Motul)

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Risiak viem o com hovoris a rozumiem ti. Neni som zbohatlik,na vsetko som si poctivo zarobil a mal som doteraz stastie ze som si mohol kupit za za zivota 3 fungl nove motorky(2 stale mam) a jedno auto.Tiez mi zalezi na tom dat im len to najlepsie a ked ti urobi kupovat olej zvonku tak si ju urob.Ja sa o povod oleja az tak nebojim ale zato mavam obcas pocit ze ma sleduju :-). Castrol Edge sa da kupit aj v 5l bandaskach- vyrobcovia mozu mat rozne velkosti pre rozne trhy,poznam to zo zahranicia. Skus sa pozriet na webstranke. Damo Slovakia.


29.12.2014 8:45

Re: Kvalita olejov (Motul)

Risiak
 Edvenčr 

Ikona

Svisto: vcera som pozeral ze prave ten Mefosport by mal byt vyhradny distributor pre slovensko

RadoR6: vies motorka stala 16litrov a kedze viem ako to s olejmi je tak si akosi nemozem zakryt oci :-) Nieco podobne ako ked si ludia kupuju auta v bazaroch o ktorych si myslia ze maju 200tis km potom je lepsia naozaj ta nevedomost :-)

Vladin: tak prezradim ze to bol castrol edge 5W30 z olejposta.sk. Kupoval som ho tam 3x a bandasky som si vzdy nechal nakoniec aj tie bandasky boli v detailoch ine. Distributor Castrol pre preslovensko ani nevie ze sa jeho oleje predavaju tam (akoby aj mohol ked tam nedodava) a tak isto 5l bandasky niesu vobec bezne u original olejov. Cize na 100% sa jednalo o "polsky" olej. Navyse neviem ci sa to vie ale nedavno bola taka aferka ze v PL Castrol nasiel svoju plnicku o ktorej nikdy nevedel -samozrejme ze to zavreli ale Poliaci stihli predat dost olejov do sveta. Od vtedy kupujem ten isty olej ktory ale moj bratranec doviezol priamo z nemecka a v 4l bandaskach.

Podobne je to aj z nahradnymi dielmi (to mam tiez dost skusenosti s akoze "znackovymi" homokinetakmi alebo brzdovymi platnickami) ale myslim ze automobilovy priemysel je daleko vynosnejsi ako motocyklovy takze viac podvodov sa bude robit tam - dufam.


29.12.2014 2:54

Re: Kvalita olejov (Motul)

svisto
 Kávičkár 

Ja uz niekolko rokov kupujem Motul z Nitrianskeho Mefosport-u a zatial som bol vzdy obsluzeny k mojej spokojnosti.

Od tohoto roku pouzivam pre moto v podstate vsetky naplne od motul-u (motorovy olej, prevodovy olej, brzdovka) a som spokojny.

Do aut zatial davam standardne oleje, co predpisuje vyrobca, ale pri novej toyote, s ktorou este len pojdem na prvy servis, zvazujem, ze skusim od zaciatku davat motul, len to musim este overit v servise, ci su ochotni pouzivat aj ine znacky kvapalin ako predpisuje vyrobca, aby som neprisiel o zaruku.

Vseobecne som s Motul-om spokojny. Zatial mam na Guzzine len moju prvu vymenu oleja (Motul 7100 10W-60), lebo predosly majitel pouzival olej Agip, ale zatial vsetko funguje ako ma.
Taktiez nie kazdy vyrobca olejov ponuka take spektrum typov olejov a viskozit ako Motul (dalsie plus).


29.12.2014 0:36

Re: Kvalita olejov (Motul)

vladin
 Turista 

Ikona

takže za :
1. Castrol davam do osobaku aj ja a kupujem ho v Auto Kelly a nedolievam od vymeny po vymenu vobec nic a je tam tolko kolko som aj nalial.
2. do motorky davam Motul 10W- 40 polosintetiku. Či je to origo produkt neviem ale kupujem ho v motoshope v Sobotišti. A takisto nedolievam ani kvapku za cely rok.


29.12.2014 0:22

Re: Kvalita olejov (Motul)

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Risiak neprezivaj to az tak velmi ;-) .


28.12.2014 22:24

Kvalita olejov (Motul)

Risiak
 Edvenčr 

Ikona

Ahojte.
Chcem sa opytat na skusenosti s olejmi do moto. Pre automobili to funguje tak ze u nas na Slovensku sa predavaju oleje kde je obrovska pravdepodobnost ze v krasnej bandaske renomovanej znacky je naliaty nejaky sudovy polsky olej bohuzial. Mam skusenosti dost preto si kupujem do auta Castrol priamo od Nemeckeho dodavatela a uz len napriklad medzi vymenami nedolievam ani deci kym pri oleji tej istej znacky predavanom v istom znamom internetovom obchode do vymeny bol dalsi liter malo. To spominam len okrajovo pretoze mam novu moto a chcel by som jej dopriat kvalitny olej.

Ide o to ze ak odhliadnem od zakladnych specifikacii tak u niektorych znaciek vyrobcovia udavaju aj ine dolezite chemicke parametre. Motorex ci Castrol a podobne tie maju len napisane ze su "najlepsie v galaxii" ale nic konkretne. V prvom rade by som chcel olej na baze esterov a plne synteticky... Dosiel som tak k MOTUL 7100 10W50. Chcem sa opytat ci mi vie niekto odporucit aspon to kde v tejto krajine kupim tento olej naozaj ako original produkt?


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.